vrijdag 24 april 2009

From my potting shed.

Er is zoveel gaande in de tuin dus nog maar even een  berichtje uit de potting shed in dit geval.Vond ik wel een leuke naam voor mijn schuur of de boet zoals ze hier ook wel zeggen.PICT0901

Ooit met veel gedoe op de deur geschilderd maar het mag straks opnieuw.De deur is niet zo heel best meer en nu we een kunstof achterdeur hebben komt de oude  hardhouten achterdeur in de schuur .Mooi opgelost !

PICT0931 PICT0928PICT0927   

Dit is de (houten)schuur de ene helft is van ons de andere van de buren.

 PICT0906 PICT0907

Dit is de spreeuwenpot aan de zijkant van de schuur.Vroeger liet men de vogels hierin nestelen en als de jongen bijna uitvlogen dan  haalde men via het gat aan de zijkant (tegen de schuur) ze eruit om op te eten.Alsof dat een vette maaltijd was !Bij mij hangen ze dus niet met die reden ! 

PICT0910 PICT0911 PICT0912 PICT0913 PICT0914  

En dit is de verzameling aan de schutting voor elk vogeltje wat.   Op een fair of markt kijk ik altijd uit naar een vogelpot die ik nog niet heb . Foto onder zijn de zijraampjes in de schuur en de rij nog te vullen potten langs de zijmuur.

PICT0929 PICT0930 

Als het fris is doe ik het in mijn ‘potting shed(’hij heet niet voor niets zo) maar het was warm dus lekker op de tuintafel zaadjes zaaien en oppotten.We hebben Lathrus , twee soorten,en chinese bieslook gezaaid.Een pot bieslook  staat binnen en de rest buiten kijken wat eerder opkomt.De Lathrus laat ik altijd een nachtje weken in water dan ontkiemt hij makkelijker.

PICT0890 PICT0892 PICT0928

Her en der staan er ook zinken gieters in de tuin .PICT0918 

Dit is mijn bijzondere steen met gat in het midden ,meegesmokkeld uit Engeland toen ik daar op tuinenreis was.

PICT0920

 

Heel gezellig en zonnig weekend toegewenst vanaf mijn tuintafel !

Groetjes en tot gauw maar weer !

ANITA.

dinsdag 21 april 2009

Suprise ………

Een verassing vandaag van Petra van De sfeer van toen  ik heb van haar de RENEE_AWARD gekregen.Heel erg bedankt Petra voor dit lieve Awardje.Nu weet ik dat ik hem door moet geven maar dat vind ik heel moeilijk.Iedereen waar ik regelmatig bij kijk  heeft dit Award al op zijn blog staan en om er dan nog een te geven……

Ik ga nog even zoeken naar een lief en gezellig blog om dit vriendschaps Award aan door te geven.Ik houd jullie op de hoogte !

SUPRISE …….

PICT0880

Elke dag is het  een verassing wat er nu weer is opgekomen in de tuin.De super alliums die ik vorig jaar als bolletjes geplant heb staan er  ineens als super preien bij.Het blad is niet zo mooi de bloemen straks  des te mooier.Ook  de appelbloesem is nu uit.Het is nog maar een klein boompje maar bloeit voor twee ! De allium is  nog niet fotogeniek genoeg die komt later nog als hij bloeit.

  PICT0883PICT0885    PICT0878

  En deze kikkers liggen bij ons vijvertje,  foto onder, de foto boven is de eeuwige kikker zoeker.Het plantje dat je ziet is slaapkamergeluk,je kan ze ook binnen houden.Maar buiten op een donkere en vochtige plek doen ze het ook.In de zon kan ook maar groeien dan minder. In de winter sterft het af  en als het iets warmer wordt is het er ineens weer.Surprise !

  PICT0894  PICT0897PICT0896    PICT0882

Dit is het  achterste gedeelte van de tuin.We kunnen hier niet veel in de grond krijgen vanwege de Prunus die overal zijn wortels uit slaat .Met veel moeite een verhoging gemaakt want bestraten gaat echt niet,en een soort bak van tufsteen staat tegen de schutting .Verder veel terra cotta,wat je hier ziet is mijn collectie bleekpotten.En ook nog een klein stukje om te zitten(past 1 stoel op !).

PICT0884

In deze hoek schijnt als eerste de zon.Ik kweek ook hier de meeste kruiden .Als ik soep maak duik ik altijd even deze hoek in voor de kruidjes. Een  soort heks gevoel krijg je dan ,er staat ook ergens in een hoek een bezemsteel !!!!!!!!!

 PICT0903 PICT0904 PICT0905 PICT0908

Dit is de tuin gezien vanuit de poortdeur.Hij is niet supergroot (5 bij 10) te klein voor al mijn ideetjes maar we redden het ermee !!Ook meteen een blik op mijn nieuwe kozijntjes !!  

PICT0902

Dit was een klein glimpje van mijn tuin waar mens en kikker welkom is !

Tot de volgende keer !! Anita.

vrijdag 17 april 2009

Oud en nieuw.

Nee ,het gaat niet over die bekende feestdagen aan het eind van het jaar maar over wat oude spulletjes die ik thuis en op de Springfair van twee weken terug ben tegen gekomen.En natuurlijk al het ‘nieuwe ‘ groen dat overal ineens uit de grond komt en aan de boom hangt en in een struik (in ons geval) tot stand komt !!

PICT0551

Na mijn laatste interne verschuiving van meubeltjes thuis kwam ik mijn collectie oude  Engelse kinderboekjes weer eens tegen.Deze hierboven is een verzameling gedichtjes bijeen gezocht door  Mary Cicely Barker (van de bloemenkinderenboekjes) en er staat een heel lief versje in over een jongetje dat Winter en Zomertijd niet helemaal snapt.

PICT0856PICT0853PICT0854PICT0853   

BED IN SUMMER.

In winter i get up at night ,and dress by yellow candle-light.

In Summer quite  the other way ,i have to go to bed by day.

I have to go to bed and see,the birds still hopping on the tree.

Or hear the grown-ups people’s feet, still going past me in the street.

And does it not seem hard to you, when all the sky is clear and blue.

And i should like  so much to play, that i have to go to bed by day ? 

Schattig versje toch ? het is van Robert Louis Stevenson laat ik de beste brave man maar even noemen want hij heeft z’n best gedaan!

PICT0810PICT0812

SPRINGFAIR …………..

Twee weken geleden ben ik naar de fair in Julianadorp geweest.Het was de eerste dit seizoen voor mij en ik kan je zeggen ik hoop dat er nog een paar volgen.Het weer was prima en er stonden heel wat kraampjes met leuke spulletjes.Wat jammer was dat er ook een fair op dezelfde dag in Heiloo was.Deze was altijd later maar was verschoven dan moet je een keus maken.Rond Pinksteren heb je dit ook vaak dat er meerdere fairs zijn op dezelfde datum.

PICT0808

Leuke kanten kleedjes en monogramband gekocht.PICT0809   PICT0842

PICT0841

En ook een aantal oude kaarten gekocht.Heb vooral op de achterkant gelet,mooi handschrift en postzegels enzo de plaatjes op de voorkant zijn niet zo interesant in dit geval.Het  metalen hart moet nog even opgehangen worden,hierin wil ik oude kaarten op gaan verzamelen.

PICT0815

  PICT0843PICT0824PICT0817   PICT0844

Blijft toch grappig dat er een heel verhaal op zo’n kaart staat,je kent de mensen niet die het geschreven hebben en ook niet de mensen voor wie het bedoeld is en zo’n kaart heb je voor de leuk in een rekje geklemd op je muurtje hangen !Ze moesten eens weten !

PICT0818PICT0821PICT0822PICT0819

PICT0817    

Ik vond ook nog een oud vleesmolentje ,die ik vastgedraaid heb op mijn ‘storage;kastje in de keuken.Iedereen vond het vreemd dat ik hiermee thuis kwam.Ik, als bijna geen vleeseter kom thuis met een vleesmolentje omdat ik het zo’n leuk ding vindt !PICT0835PICT0836

 PICT0826PICT0838PICT0827

 

IN DE TUIN …………….

PICT0850PICT0848  PICT0849PICT0851

Dit lijkt een gewone opening in een  bloeiende Viburnumstruik ,(bloemetjes bovenaan) maar hierachter gaat een klein merelnestje schuil !Af en aan gaan Pa en Ma merel met snaveltjes vol mos en takjes . Afwachten maar !!

PICT0856PICT0855

   

FIJN WEEKEND EN TOT GAUW MAAR WEER !

ANITA.