maandag 25 mei 2009

In my garden……

PICT1345

Need i say more…….even Jackie likes being in the garden !And gives it’s nose a good snuff around.
Moet ik nog meer zeggen? Zelfs Jackie vindt het leuk om in de tuin te zijn!

PICT1369

This is my backgarden,photo  made from my bedroomwindow.The box has just been clipped and what a work it was !It took me a few days ,including the frontgarden which is also filled with box. Beneath picture,the path to my’ potting shed’ I do some potting there but it’s just a shed with bicycles in it. 
Dit is mijn achtertuin, een foto gemaakt vanuit mijn slaapkamerraam. De buxus is net geknipt, wat een werk was dat! Ik ben er een paar dagen mee bezig geweest om zowel in de achtertuin en voortuin de buxus te knippen ( daar staat ook buxus.)  Hieronder is het pad naar het schuurtje te zien, van binnen is het ‘gewoon’ een schuurtje met wat tuingereedschap en fietsen.

PICT1370PICT1383PICT1384 Home grown strawberries. Aardbeien groeien in de tuin.PICT1272

Last Autumm i planted a lot of Alliumbulbs but only a  few came up.Alliums attrack a lot of bees and other insects so they are very useful in the garden.This Autumm i want to plant white Alliums.This fits my white garden scheme perfectly.
Afgelopen herfst heb ik ontzettend veel uienbollen geplant, en er kwamen er maar een paar op… Uienbollen lokken veel bijen en andere insecten naar hun toe, dus ze zijn zeer handig om in de tuin te zetten.

PICT1373 PICT1374 PICT1375

PICT1392PICT1389

At both sides of the garden there’s an arch with ivy.One side is always sunny and the other one is in full shade.
Aan weerskanten van de tuin is er een boog begroeid met klimop. De ene kant is altijd zonnig en de andere staat in de volle schaduw.

PICT1390

A glimpse into the back of the garden threw the shed’s window.
Een glimp in de tuin vanuit het schuurtje.
PICT1391

My little herb and vegetable plot.We have mintplants ,berries,tomatoes,chives,strawberries and a few lettuceplants in pot.We also try to look after the butterflies and there’s a toadpot between the green.
Mijn kleine kruiden- en groente tuintje. Er staan mintplantjes, bessen, tomaten, bieslook, aardbeien en een paar sla plantjes in potjes. We proberen ook aan de vlinders te denken en er is een paddenpot ergens tussen al dat groen.
PICT1379 PICT1380

In my victorianherbcircle all sorts of mint,next lettuce in pot .
In mijn Victoriaanse Kruidencirkel staan verschillende soorten munt en sla in pot.
PICT1382 PICT1388 

A little victorian greenhouse and our garden gnome who looks after the garden. And does a fine job!!
Een kleine Victoriaanse kas en onze tuindwerg die voor de tuin zorgt. En hij doet het goed!

PICT1393 PICT1397

Off course we save water in our giant beehive waterbarrel.After have used an oak one for a long time we now have this plastic one,it’s said to live longer and still looks very nice.And there’s the Jack Russel Jackie to catch the odd mouse or two.
Natuurlijk hebben we een regenton die al het water opvangt. Na een eikenhout ton hebben we er nu een van plastic. Deze gaan langer mee en zien er toch leuk uit. En daar is de Jack Russel Jackie om af en toe eens een muis te vangen.

PICT1386

Back of the garden.
De achterkant van de tuin.

PICT1371PICT1372

In the boxsquares are different English roses but they are not in bloom yet, well a few are.This one above is ‘Mary Rose’ a David Austen one.Next time hopefully more roses in bloom.
In de buxusvakken staan verschillende Engelse rozen die nog niet bloeien, dit is Mary Rose een vroege bloeier van David Austen. Volgende keer hopelijk meer bloeiende rozen.

PICT1399PICT1398

On a fair I found some very pretty cards for my ‘old cards collection’.So sweet are the words in it.
Op een fair vond ik deze mooie kaartjes voor mijn collectie met hele lieve versjes erin.

PICT1401

If you need inspiration,look no further here’s my old time favourite ‘The country living’.This is the latest issue.
Als je inspirtatie nodig heb , zoek niet verder! Dit is mijn favoriet “The Country Living”. Dit is de nieuwste uitgave.

See you next time!

Anita

vrijdag 15 mei 2009

Lucky me again……………..

Vanochtend na mijn werk ben ik naar de Action gefietst.Mea vanMayflower had op haar blog hele leuke kussentjes laten zien,voor weinig geld ,ook nog ,dus ik op pad.Helaas ze waren uitverkocht wat natuurlijk te verwachten was maar zelden verlaat ik de Action met lege handen dus ook nu niet.Bijzonder leuke badkamer spulletjes van porcelein heb ik daar gekocht.Misschien voor andere die daar ook van houden hier een foto !

PICT1305

Er waren drie soorten afbeeldingen met hortensia,met letters en met lavendel.Ik heb de eerste twee gekocht niet dat ik twee badkamers heb maar een setje houd ik voor een kadootje achter de hand!!Per stuk waren ze ,schrik niet 1.19 en het pompje  1.98 (sorry weer vergeten waar ik  het euroteken kan vinden) hoe kunnen ze het er voor maken !!

PICT1305 PICT1292PICT1300

Bij thuiskomst nog een verassing.Ik had de ‘give away" van Isabel van Tarte tatin gewonnen en er lag een zeer geurige envelop op de deurmat.Het was zeer lief ingepakt en zat vol leuke kleine kaartjes een zeepje een speldje een  en hartje .Ontzettend leuk dat iemand dat voor een ander doet.Heel erg bedankt Isabel ik ben er erg blij mee !

PICT1287PICT1285PICT1289PICT1288

Een lief kaartje zat er ook bij.   

PICT1290

Het opiumzeepje rook ik al door de envelop heen.Het kaartje links gaat bij mijn verzameling en is ook van Isabel afkomstig.PICT1293  PICT1295PICT1296 PICT1298 PICT1301 PICT1302 PICT1298

Allemaal  een heel gezellig weekend toegewenst en tot gauw maar weer !!  ANITA.

dinsdag 12 mei 2009

Very lucky me !!

one lovely blog award

Een ontzettend leuke Award gekregen van Mea van Mayflower.Heel erg bedankt Mea en nu op zoek naar vier andere ‘lovely blogs’ dat moet niet moeilijk zijn want er zijn er heel wat.Jullie horen hier nog over.

i also have a Renee-Award to pass threw . i want to give it to  Titi van ma famille mon vie amo aprender.I want Titi to have this Renee-Award for her friendship .She always gives me such friendly comments and do we have very different blogs and different hobby’s i always like to visit her blog.So Titi it’s yours and it is your turn to pass this Award threw to Seven other blogs.

renee_award[4] 

PICT1240   PICT1241 PICT1242

Nog een leuk berichtje kreeg ik van Isabel van Tarte tatin,ik heb de ‘give away’ gewonnen die zij vanwege haar 125e post georganiseert had.Ontzettend leuk dat mensen zoiets doen.Ben best wel een beetje nieuwsgierig !!!

Dan hebben we ook nog moederdag gehad.Ik ben reuze verwent met ontbijt op bed en leuke en lekkere kadootjes.

Ben op moederdag lekker in de voortuin bezig geweest met plantjes.

IN DE VOORTUIN  ……………….

PICT1243   PICT1241PICT1239PICT0645 PICT0863 PICT1245

Kleine impressie van mijn ook mijn kleine voortuin.PICT1247

De buxus schiet de grond uit.Eind Mei als het donker weer is begin ik  meestal met snoeien .Een hele klus als je het goed strak wil hebben ,alles  even hoog en even breed !

PICT1246 PICT1261PICT1262PICT1253  

Ik vrees dat de kleur wit en grijs ook buiten bij mij steeds populairder wordt.Maar in de natuur is er ook veel wit te zien oa.fluitekruid,meidoorn en roos.

PICT1236

Verbena’s en tabaksplantjes.

TOT DE VOLGENDE KEER !!!!!!