woensdag 23 januari 2013

Pastel hatboxes….

   Zoals belooft een nieuwe serie HOEDENDOZEN !Dit keer in PASTEL.Ik was nooit zo van  licht rose en blauw maar deze poederige tinten in kalkverf zijn echt super!

  De kalkverf is van L’AUTHENTIQUE in de kleuren HORTENSIA nmr19.,KALKWIT nmr01,LENTEBLOESEM nmr40.Het zijn geen mierzoete kleuren en mixen heel goed een brocante /shabby chic stijl .

  Net als de VINTAGE dozen(vorig postje) sluiten ook deze met een lint ,in dezelfde kleur ,over de deksel naar de zijkant.De spikkelige eitjes hebben bijna dezelfde kleur blauw(xenos).Spikkelige roze eitjes verkopen ze ook!

  Sluiting met lint.Als je dit leest ODETTA,je geurkaartje ligt er weer gezellig bij!!!

 

  De wit/creme versie.

                     

   Net als de VINTAGE versie heb ik een beperkte voorraad omdat ik zoveel niet kan opslaan maar  op bestelling maak ik ze voor je.Houd wel rekening met een levertijd van een week of meer.Interesse?Neem een kijkje in mijn webshop!

Leuk dat je er weer was!

GROETJES,ANITA.

dinsdag 22 januari 2013

Vintage HATBOXES….

   Een beetje jaloers kan ik wel eens wezen als ik foto’s zie van mensen met een hele stapel prachtige oude hoedendozen.Net als oude paspoppen een vintage item met een speciaal sfeertje.Tenminste dat vind ik.

  Bij gebrek aan de nodige financieen (want oude dozen zijn duur!)en ook het niet kunnen vinden van oude hoedendozen op markten, krijg ik altijd een kriebel van’misschien kan ik zelf iets maken’.Het is natuurlijk niet hetzelfde maar toch vindt ik het resultaat wel erg leuk geworden!Ik blijf zoeken naar een (betaalbare) oude maar zolang doe ik het met deze.Vind je ze ook leuk? Ze staan,nog wel in beperkte oplage,in de webshop.

 

   Dit doosje is wel echt oud.Ik kreeg het met een hele oude kerstpiek erin.Omdat ik het te zonde vond om in de kerstdoos  te doen heb ik een oud etiketje gemaakt en met een kantje vastgeknoopt.Nu mag hij pronken tussen zijn mindere oude broertjes!

 Dit is hoe de dozen sluiten.Dmv een oud gemaakt lint over de deksel waar het vastgeknoopt kan worden aan de zijkant.Sommige echte oude dozen sluiten op deze manier.Een beetje afgekeken dus!

   Hier zie je de sluiting over de doos…..

 

Voorlopig staan er een paar in maar er komen er nog bij .Op bestelling kan ook!Houd dan wel rekening met een levertijd van ong een week of iets langer.Vindt je hoedendozen leuk maar niet  in de VINTAGE look?Volgende postje (ik hoop nog deze week) hoedendozen in pastelroze,blauw en wit met ook etiketjes(zie postje terug) en lint aan de deksel.

 

  Leuk dat je er was en tot een volgende keer!

Groetjes,ANITA

dinsdag 15 januari 2013

A new LOVE…HATBOXES and PASTELS!

 Ik ben er al een tijdje mee bezig…HOEDENDOZEN.Nu.,en paar prototypes verder is dit het geworden.Drie maten dozen die op elkaar te zetten zijn in drie verschillende kleuren.Ze zijn geschilderd met de schitterende kalkverf van L’AUTHENTIQUE.Ik heb gekozen voor  poederkleuren blauw,roze en matwit.Op de bovenste foto,twee grote en een kleine doos.

 Hier de roze versie!Officieel heet de kleur LENTEBLOESEM maar balletpakje roze had ook gekund!Het is een lieve kleur roze maar niet te zoet.Net van een oud balletpakje….maar dat kun je als naam natuurlijk niet het potje zetten!!!

 

 Het zijn kleuren waar je echt vrolijk van wordt en waar je al een beetje van in VOORJAARSSFEREN komt!Binnenkort plaats ik de dozen in de WEBWINKEL maar ik ben nog met bijpassend lint bezig.

 

    Gevonden bij de kringloop.Twee oude doosjes met dmc.Te leuk om te laten       liggen en zeker voor € 2,50!   

 

 

    Misschien een leuk ideetje als je veel lint hebt liggen en net als ik ook veel oude garenkaartjes hebt.Het garen op de kaart met de niet zo mooie kleuren heb ik er af gehaald en leuke kantjes voor terug op gedaan.Gezellig met z;n allen op een schaal met andere kleine projectjes ….weer iets nieuws op tafel.

 

  Van een lieve,trouwe klant,ODETTA kreeg ik enige tijd terug een schattig pakketje met kantjes,kanten envelopje met geurzakje en bestempeld zakje.Met een paar kantjes heb ik twee schilderijtjes gemaakt voor in mijn ‘brocante toilet’(paar postjes terug).Het lijstje heb ik opnieuw mooi wit geschilderd en er een oude tekst van stof in gelegd met daarop langs de kant de kantjes en erop een strikje en sierspeldjes.

 

    In de hoeken op het glas van de lijst een bestempelde(etiket)sticker.Dit is trouwens ook erg leuk en makkelijk om te doen en je kunt er zo veel mee versieren.Een simpel etiketstickertje,bij action ook niet zo duur!

   

      Ook leuk om te doen waren de kaarsenhouders in kalkverf zetten en ze zien er meteen anders uit.Ik had er een aantal gekocht voor de kerst het waren geen oude maar hoogglans ziverkleurige en helemaal niet leuk in de boom en zeker niet in combinatie met de brocanteversie!Dus een likje verf en ze zijn weer hip!Zakje en anders spulletjes zijn van ODETTA afkomstig.Nogmaals bedankt he’ meid!

Volgend postje zal ik de HOEDENDOZEN in de winkel zetten met waarschijnlijk ook HOEDENDOZEN die ik superoud en brocant gemaakt heb.Maar ook daar wil ik een lint bij hebben en ook daar ben ik druk mee bezig!

Tot de volgende keer en leuk dat je er was!

ANITA.