zondag 30 augustus 2015

Leuke winkel.......


Sinds kort hebben we in Alkmaar een best wel originele winkel.Er zijn meerdere vestigingen in ons land maar nu dus ook in mijn eigen woonplaats. Je huurt voor tenminste een week een kraampje krijgt je eigen verkooplabels en richt het in zoals jij dat wilt.Verkoop gaat via centrale kassa en opbrengsten kun je via een appp bijhouden en worden eind van een periode gestort.Leek mij wel een leuk plan om eens te proberen.Ik heb daar dus een kraampje ingericht.En nu maar afwachten!Er staan dus elke keer andere kraampjes en andere spulletjes.Vorige week vond ik daar hele leuke brocante spulletjes voor heel weinig geld!Dit kleine ,echt oude jurkje dus!


Verschillende kramen staan er met verschillende prijzen maar altijd schappelijk.Drie euro voor zo'n jurkje vond ik wel  een superkoopje !
 

Onder een kraam kijken is altijd een aanrader want daar staan wel eens dozen met  '  verborgen ' schatten!Ik vond nog een oud lief jurkje,veel kantjes,oud onderjurkje en twee oude lakentjes!

Een oud, maar nog heel en passend, bloesje van katoen vond ik ook!


Lakentje,kantjes en soort oude mouwtjes van kant.


Strook voile kant en oud onderjurkje.


 
Deze oude doosjes had ik al maar vond daar dit oude en lekker vergeelde dingetje bij (weet niet wat het geweest is).


Alles bij elkaar.Een soort kanten wolkje!


Wist je dat je Lelietje van Dalen heel leuk kan drogen?
Tot een volgend kijkblogje!

Vergeet niet als je in de buurt van Alkmaar bent of woont eens langs te gaan bij ' mijneigenmarktkraam' in de Laat 27!

dinsdag 25 augustus 2015

Some pink...

    Soms heb je zin in alles wit in je interieur en soms wil je wat meer kleur.Dit kussen is al van een heel oud patroon en was ooit bedoeld om een franse stoel(het zitgedeelte) mee te bekleden.Mijn stoel was daar iets te groot voor.Het borduurwerk was nog niet af en dus heb ik wol gezocht om de achtergrond af te borduren en heb er toen een kussen van gemaakt.Met het ruggedeelte borduurwerk ben ik nog bezig en ook daar ga ik een kussen van maken.De gebruikte borduurwol heeft echt schitterende kleuren! 

    Ineens heeft iedereen ze....van die mooie franse stoffen doosjes.Niet echt goedkoop en al zou ik ze best willen hebben soms is het gewoon even te duur!Ik had nog wel leuke rozenstofjes en vond ook wat bij de kringloop.Doosjes en karton vind je overal.Dus heb ik er een aantal gemaakt,inclusief een soort grote  map waar ik  mooie plaatjes en foto's in wil bewaren.

    Gemaakt van oude en nieuwe stofjes.

    Rozerood van gedroogde anjers.


   Bos gedroogde pioenen,rozen en anjers.
  
Ook leuk om te maken ...een kransje van gedroogde roosjes.


Tot een volgend kijkblogje!
Anita.

maandag 24 augustus 2015

Scarborough meets Scarborough....


Ook dit jaar zijn we op vakantie geweest naar Engeland.We hebben in de loop van de tijd al heel wat delen van dit mooie land gezien maar nooit eerder in YORKSHIRE geweest.Je kunt de prachtige DALES bezoeken maar ook de NORTH YORKSHIRE MOORS.De laatste herbergt vele geheimzinnige kustplaatsjes met piraten verhalen smokkelaarsnesten maar ook dure spa’s .SCARBOROUGH  is zo’n kustplaats.Ooit koos ik die naam voor mijn blog vanwege het nummer SCARBOROUGH FAIR van Simon en Garfunkel dat ik zo mooi vond.Ik was dan ook zeer benieuwd of ik nog iets van dit lied,dat in feite al heel oud is, zou terug vinden.Niet dus…Het is een middelgrote badplaats met een zeker allure en dat is wat het is!



Qua PARSLEY,SAGE,ROSEMARY en THYME zoals het refrein van het liedje gaat ben ik wel geslaagd in een wondermooie lavendel en kruidentuin maar niet in SCARBOROUGH!
 

Engeland heeft natuurlijk de ‘ cream tea en ‘ high tea’ traditie die wij vooral niet willen overslaan!Een cream tea met lavendelthee en lavendelscone aten wij in een lavendeltuin.Maar er stond nog veel meer op de (lavendel) kaart!









   Een begrip in Yorkshire is ‘ BETTY’S’ .Alleen de etalages al en dan de bediening in de winkels.Mocht je er ooit komen eet dan eens een ‘ fat rascal’  zooooo lekker!



De cliffs van ‘ flamborough’  ook zo’n plaatje.


 
Na al die jaren de engelse kust te hebben afgezocht nu eindelijk gevonden…..de PUFFIN!


En misschien denk je bij England aan veel traditie,bloemetjesjurken en veel ouderwets interieur maar er zijn heel veel hele leuke trendy eetcafeetjes.Soms zit je temidden van een artgallerie waar iemand aan het schilderen is een ander komt thee drinken en weer een ander komt zijn hoekje in het pand voorzien van leuke originele handgemaakte spulletjes.De afdeling taartjes en ‘ traybakes’ zijn altijd door een plaatselijke kookliefhebber gemaakt en erg origineel.Hier heb ik een roos en framboos sponge gegeten.Er lag toevallig een ‘ country living’ die ik nog niet kende dus ik zat zalig op de bank met vele kussentjes te eten en te lezen en vooral genieten.Veel meer hoeft het soms niet te zijn!


 Dit moet je ook eens meemaken…..een teddyberen picknick!In  SLEDMERE house was er eentje dus mijn ‘ TED’ aan mijn tas vastgeknoopt en op picknick gegaan!Een superleuk uitje en dagje voor (engelse) kindjes en vaak ook voor opa en oma!


Mocht je ooit overwegen naar Engeland te gaan en zoek je naar originele verblijfsplaatsen ,van cottage tot verbouwde schuur, kijk dan eens bij ‘ cottage 4you’ .Prima organisatie met heel veel keus uit huisjes.Die van ons was vlakbij YORK en wordt gerund door twee hele lieve mensen!
Groetjes,Anita