zondag 22 februari 2009

Lopen in Bergen.

PICT0242 

Niets is zo lekker als een stuk fietsen en lopen.Vanochtend was het een ideale ochtend om dat te doen.We wonen niet ver van het plaatsje Bergen waar we altijd met veel plezier heen fietsen,door storm(heeft ook z’n charmes) of door regen(gewoon een regenpak aantrekken!) het is in en naar Bergen altijd sfeervol en nog behoorlijk landelijk.Jackie voorop in het mandje ging ook mee!Veel mensen in Bergen rijden in pittige auto’s je weet wel zo eentje met een jaguar of springend paardje voorop de motorkap wij rijden fiets met Jack Russell voorop.Als er iets is waar deze dame een hekel aan heeft is als ze ingehaald wordt door een van de gezinsleden.Onder luid kabaal wordt de overtreder terug teruggeblaft!En daar ga je dus met staart tussen de benen ,sluit je maar weer achteraan,madam weer rustig en rijden maar weer.Geen Martin Gaus die dit gedrag eruit krijgt.Voor de rest is het een schat van een hond .

PICT0211 

Ik vindt het nog steeds ongelooflijk mooi hier en heel rustig.Dit duingebied ligt eigenlijk net buiten het dorpje maar daar merk je hier niets van.Geen geluid van auto’s of drukte alleen maar  stilte.

 PICT0209

Om van het uitzicht van de foto hierboven te genieten moet je eerst dit steile trapje beklimmen. PICT0226

Onze kampioen traplopen.Hoe vaak ze niet van boven naar beneden is gegaan alleen om te kijken of de kudde(wij dus) nog compleet is.

 PICT0221

Men zegt dat de lucht hier zuiver is.Er groeien hier vele soorten mossen,waaronder soorten die niet gedijen in vervuild gebied.Even diep inademen dus! PICT0216

Onze wolf in schaapskleren.  PICT0229 PICT0204

Vreemdsoortige bomen kom je tegen waar je als kind(sommige ouders ook)lekker in kunt klimmen.PICT0205

Het bos van Harry Potter! PICT0202 

Over Harry Potter gesproken!! PICT0201

We konden het niet in de natuurgids vinden maar het zal ongetwijfeld een soort zwammetje zijn.

Mooier dan dit kun je je hondje toch niet op de foto krijgen! PICT0217

PICT0214

We gaan door het hekje en de duinen weer richting fiets(windje mee!)