zondag 18 april 2010

A Sunny Sunday………

DSC02860

Wat was het een schitterend weer vandaag.Ons nieuwe tuintafeltje is op tijd gekocht en in de kalkverf gezet,want we hebben er een lekker bakkie aan gedronken en ook buiten gegeten.De vorige tafel  was niet veel meer en eigenlijk ook veel te groot voor op het terras.Natuurlijk is het leuk een grote tafel met stoelen rondom maar de tuin(5 bij 10meter)is er niet groot genoeg voor.En omdat ik nogal van plantjes houdt………staat het daar meestal al vol genoeg van!

DSC02859

Gekocht voor in de tuin,eventueel op de tuintafel,als er plaats is……een schattig vogelbadje of drijfschaal voor bloemen.Het is van de tekenares JET en gekocht bij de Marskramer.Er waren ook leuke kaarsjes en servetten van.    

DSC02878DSC02880DSC02879

De Prunus achter in de tuin is aan het uitkomen.Meestal staat hij met Koninginnedag in volle bloei.Met al de vorst die we gehad hebben dacht ik dat de bloei wel wat later zou zijn maar niets is minder waar! 

   DSC02866

DSC02870DSC02872

Lekker buiten gezeten en met Jackie de nieuwe Jeanne D’arc Living doorgenomen!!

DSC02895

Mijn twee puberzonen waren met het fototoestel bezig en hebben de foto’s  voor dit blogpostje gemaakt en of ik er ook op moest?Misschien is dat een beetje te confronterend (grapje!) dus zie hier een deel van mij!!!Mijn hoofd hoeft er zo nodig niet op!!!

DSC02885 DSC02862  DSC02877DSC02883

Dit is het klimduin in Schoorl waar we ‘s middags zijn heengefietst.Meestal beklimmen we het duin en eenmaal boven(hijg, puf ,steun)lopen we zo het bos in maar door de politie was het hele bos en duingebied afgezet.We gingen al expres niet naar Bergen i.v.m met de brand van voor het weekend maar voor de zekerheid was ook Schoorl afgezet,pech dus.Er schijnen dus ook veel ramptoeristen  in en rond Bergen geweest te zijn…..niet te geloven, net als de brand zelf!Het is zo’n schitterend gebied en zo verschrikkelijk dat dit gebeurd is!

 DSC02910

Zicht van boven af het duin! 

 DSC02911

 DSC02913DSC02917DSC02914

TRANSLATION….

It was a very nice and warm day,we’ve had coffee and even our dinner outside,sitting at our new ,somewhat,smaller table than we’re used to.The previous table was old and a bit too big for our garden that is already filled with lots of  plants (because I’m fond of them!)With Jackie next to me in the sun I’ve read the new Jeanne D’arc magazine!In the afternoon we cycled to nice village’Schoorl’.We climbed the enormous dune but at the top we couldn't enter the wood because of the fire danger that has already destroyed large parts of fields in the village next to Schoorl,Bergen.The fire is probably ignited.It is a true disaster because of the beauty of the area. Some people are hard to understand.

Thanks again for reading my little post and hope to see you again!!

LOVE,ANITA and JACKIE.

DSC02906DSC02907

A lazy dog…………