zondag 24 juli 2011

A french corner #2

Een nieuw hoekje gemaakt op het terras!De tuintafel stond eigenlijk behoorlijk in de weg midden, op het toch al niet zo grote terras,  dus heb ik hem in een hoek geschoven.Eten doen we er ook niet echt aan dus ik kan het gemakkelijk volzetten met van alles en nog wat!Zolang er nog maar wel een koffiekopje of twee op past!Een leuk oud rekje op een tweedehandsmarktje gevonden in ,wat ik eerst een behoorlijk blauwe kleur vond,maar nu toch wel leuk en doet wat zuidelijk en  frans aan.En met het weer op dit moment geen overbodige luxe!!

Bij de kringloop twee draadmandjes gekocht.Ze zijn nog iets te nieuw ,ik hoop door het buiten liggen ze lekker gaan roesten en vanzelf ‘vintage’worden!

   

DSC06344DSC06343DSC06342

Bij dezelfde kringloop (weer) een kandelaartje gevonden.Heel schattig met roosjes.Natuurlijk heeft het een laagje kalkverf gekregen.

Mocht je denken wat een grappig flesje.Het is een vlierbloesem drankje uit de biologische winkel en echt superlekker.Er is ook een citroen- en gemberversie.

 

Twee hele leuke franse draadmanden gekocht bij BROCANTE HUIS VEENDAM.Neem maar eens een kijkje in haar winkeltje online!Het brocant damast hartjes kussentje is nieuw in eigen webwinkeltje!

Mandje twee is groen gecoat, vind ik niet zo heel leuk,zoek nog naar een oplossing!

    

DSC06389DSC06390DSC06391

Ik ben er nog mee bezig maar alvast een kiekje van twee grote en twee kleine prikbordjes gemaakt van oud damast.Komen binnenkort in de webwinkel!

    

De twee grappige fotokaartjes komen ook van BROCANTE HUIS VEENDAM.

    

DSC06337DSC06338DSC06339

Vriendin Ineke was pas jarig en kreeg een Frans getint pakketje.Het bestond uit  zakje gedroogde LAVENDEL,LAVENDELthee,LAVENDEL geurend hart,LAVENDEL zeep en deze zelfgemaakte kruidenkrans met verschillende LAVENDELsoorten.Ik vind het altijd leuk om een kado met een thema te  verzinnen/geven.

Een zelf bestempeld en ook frans getint zakje met LAVENDEL thee.Deze is trouwens te koop bij de xenos!Ben druk bezig bestelling af te ronden want volgende week Zaterdag gaan we op vakantie.Wil je nog bestellen…doe het nu dan kan het nog op tijd met de post mee en anders wordt het begin September!

 

En tenslotte Jack ook wat op zijn frans!!Nou ja ze zit enkel in mijn franse hoekje!!Leuk dat je er weer was,volgende postje wordt de laatste voor mijn ZOMERstop!Hoop dat je er dan weer bij bent!

GROETJES/GREETINGS ANITA en JACKIE.

TRANSLATION…

Made a FRENCH looking corner from stuff I already had and some I found at my local secondhandshop.Also found a nice covered with tiny roses chandelier which I painted with chalkpaint.Bought two FRENCH wire baskets from a very nice online brocante shop.For a very dear friend I made this wreath ,filled with herbs and LAVENDER.