donderdag 10 juni 2010

Bezig in de tuin…….

Een kijkje in de tuin via het woonkamerraam.

DSC03202DSC03205DSC03203

Veel witte bloemen in de tuin.Sinds ik de witte tuin in Sissinghurst,Engeland heb gezien probeer ik wit steeds meer toe te passen.Deze week veel regen en weinig zon dus perfect weer om buxus te snoeien.Als de zon schijnt verbrandt de bovenste laag snel en zit je met bruine blaadjes.Dus gehuld in regenpak en laarzen aan de snoei!Zowel in de voor als achtertuin staat buxus dus het was een hele klus en de volgende dag…….spierpijn!

 

  Bij de ‘Deen ‘supermarkt hele mooie witte vingerhoedskruid gekocht.De planten waren zo zwaar dat bij het planten in de grond wat takken afbraken en ze toen maar in een vaas buiten heb gezet.Heel soms zie je vingerhoedskruid wel eens als snijbloem bij de bloemenwinkel dus dat moet lukken. 

DSC03205DSC03229DSC03228

Wat roze is er ook in de tuin en dan wel de rozen.De meeste in de tuin zijn van het engels merk David Austen en geuren heerlijk!Deze heet Gertrude Jeckyl naar de engels tuinontwerpster.

 DSC03214  DSC03213

 

De tuin vanuit de poort gezien.De witte roos om het acherraam staat op springen,en gaat hopelijk om het hele raam heen deze Zomer.

DSC03208DSC03201DSC03209   

 

Een kijkje in de tuin via de raampjes in de schuur.

Mijn tuinuiltje.

Jackie karakteristiek…….altijd op kikkerjacht  in het vijvertje als het vrouwtje in de tuin bezig is.Deze week heeft ze er al twee te pakken gekregen.Het is een gedrag dat ik er maar niet uit krijg.

TRANSLATION…..

I’ve been busy in the garden this week.It was rainy not much wind and no sun,the perfect weather to do some clipping and cutting.Lots of white flowers in my garden ,ever since I’ve seen the white garden in Sissinghurst,England I’ve been planting more and more white plants in my own garden.Love them!But there’s some pink as well,mostly roses. Scented English David Austen roses are my favorites.Besides a frog catching Jack I also have a little garden owl.

Thanks for reading  and hope to see next time again!

ANITA AND JACKIE.