maandag 31 januari 2011

A goody box……

Ben dit keer met papier ipv stof aan de slag gegaan.Heb verschillende doosjes gevouwen en bestempeld.Natuurlijk alleen in grijs/wit!Omdat ik een leeg doosje zo saai vond om te maken,maar je kan ze natuurlijk vullen met van alles en nog wat,heb ik er voor de leuk een aantal geurzakjes met lavendel  bij gemaakt die er precies inpassen.De etiketjes die eraan zitten kun je buiten het doosje laten bungelen zodat je ziet dat er nog wat(leuks!) in zit.

DSC05497

DSC05486DSC05487DSC05488   

Ik ben zo’n mens van thema’s dus heb ik er verschillende gemaakt.Een postdoosje,een romantisch doosje, een reisdoosje en een vlinderdoosje (die heb ik al aan mijn moeder gegeven en niet op de foto gezet!).Mijn hoofd zit nog vol andere thema’s dus het laatste hebben jullie nog niet gezien van de doosjes…….vrees ik!Hierboven dus een postdoosje te gebruiken als ‘goodiebox’om leuke kleine dingetjes in kado te doen voor vriendin of moeder(moederdag ook een leuk thema!).Op de kleine foto’s de details.Met stukjes rubberfoam kun je de losse bestempelde plaatjes naar voren laten komen.Een techniekje die je veel bij kaarten maken ziet.

 

DSC05492DSC05491DSC05493

Het romantische doosje.Op elk doosje zit een stukje kant en knoopjes verwerkt.De meeste gebruikte stempels zijn trouwens van Eline.

 

DSC05495DSC05496DSC05497       

Hier het reisdoosje.De labels zijn gestempeld en dan uitgeknipt en met foam weer opgeplakt zodat ze leuk naar voren komen.Ook leuk om ze om een hoek te vouwen.Wil je zelf zo’n doosje vouwen?Het doosje zelf is een theedoosje van lipton.Gewoon voorzichtig uit elkaar halen en op mooi papier leggen en de contouren natekenen.Dan stempelen en beplakken en in elkaar zetten.Trouwens je moet maar eens opletten hoeveel leuke vormen van doosjes je vindt in een supermarkt die je makkelijk uit elkaar kunt halen en kunt gebruiken als mal.De zakjes zijn gevouwen net als de sachets waar de theezakjes in zitten.Het met lavendel gevulde (thee)zakje is van vloeipapier aan een wit lint met label.

Close up van het theelavendelzakje.

 

Nog een romantisch doosje maar met allerhande etiketjes gevuld.Dit keer eens ronde labels.Dat is weer eens wat anders.Ook hier kun je de foamtechniek op gebruiken.

 DSC05501DSC05499DSC05500

 

En zo staat het bij mij op tafel.

   

DSC05479DSC05480DSC05478

Mijn oudste broer was jarig en ik gaf geld en een kleinigheidje.Beide als postpakketje ingepakt.Afgemaakt met een touwtje en zegel.

DSC05481

Voor mijn moeder en proefkonijn om te testen of mijn gemaakt spul leuk genoeg is een duo- setje met gevulde doosjes.En…….ze vond ze leuk!Vooraan het vlinderdoosje.

DSC05507DSC05505DSC05506

Ik houd niet van plastic maar de kanten plastickleedjes die je tegenwoordig kunt kopen vind ik wel erg leuk!

 

Dan nog even een leestip.De wohnen&garten.Een heel leuk duits blad vol mooie foto’s.Ooit eens bij iemand op een blog gelezen maar weet niet meer bij wie anders kon ik haar even bedanken.Ik koop het blad soms als er leuke artikelen in staan.Misschien een tip voor iemand?    

En dan sluiten we natuurlijk af met Jackie.Geheel gehuld in plastic kant……ze vindt echt alles goed wat ik doe!!!

Groetjes maar weer en vergeet de give away niet(zie vorig postje)je kunt nog meedoen!Je mag onder deze post een commentaartje plaatsen of onder de vorige.Geef wel even aan of je mee wil doen.Plaats je een linkje op je blog of ben je een nieuwe volger krijg je extra punten ook voor een bestelling in mijn webshopje.Trouwens iedereen die gereageerd heeft heel erg bedankt ook voor jullie mooie woorden!

Groetjes Anita en Jackie.

TRANSLATION…

Made some paper boxes filled with little lavender teabags.Made several with different theme’s.A very nice magazine with excellent photo's is the german wohnen& garten.I bought a plastic lace tablecloth.These days they are very ,very nice and not all that expensive!Finally a lace dog called Jackie a very rare breed this is!!!

Greetings to all of you and you can still join my give away(see my post before this one for details).

Greetings!