dinsdag 15 januari 2013

A new LOVE…HATBOXES and PASTELS!

 Ik ben er al een tijdje mee bezig…HOEDENDOZEN.Nu.,en paar prototypes verder is dit het geworden.Drie maten dozen die op elkaar te zetten zijn in drie verschillende kleuren.Ze zijn geschilderd met de schitterende kalkverf van L’AUTHENTIQUE.Ik heb gekozen voor  poederkleuren blauw,roze en matwit.Op de bovenste foto,twee grote en een kleine doos.

 Hier de roze versie!Officieel heet de kleur LENTEBLOESEM maar balletpakje roze had ook gekund!Het is een lieve kleur roze maar niet te zoet.Net van een oud balletpakje….maar dat kun je als naam natuurlijk niet het potje zetten!!!

 

 Het zijn kleuren waar je echt vrolijk van wordt en waar je al een beetje van in VOORJAARSSFEREN komt!Binnenkort plaats ik de dozen in de WEBWINKEL maar ik ben nog met bijpassend lint bezig.

 

    Gevonden bij de kringloop.Twee oude doosjes met dmc.Te leuk om te laten       liggen en zeker voor € 2,50!   

 

 

    Misschien een leuk ideetje als je veel lint hebt liggen en net als ik ook veel oude garenkaartjes hebt.Het garen op de kaart met de niet zo mooie kleuren heb ik er af gehaald en leuke kantjes voor terug op gedaan.Gezellig met z;n allen op een schaal met andere kleine projectjes ….weer iets nieuws op tafel.

 

  Van een lieve,trouwe klant,ODETTA kreeg ik enige tijd terug een schattig pakketje met kantjes,kanten envelopje met geurzakje en bestempeld zakje.Met een paar kantjes heb ik twee schilderijtjes gemaakt voor in mijn ‘brocante toilet’(paar postjes terug).Het lijstje heb ik opnieuw mooi wit geschilderd en er een oude tekst van stof in gelegd met daarop langs de kant de kantjes en erop een strikje en sierspeldjes.

 

    In de hoeken op het glas van de lijst een bestempelde(etiket)sticker.Dit is trouwens ook erg leuk en makkelijk om te doen en je kunt er zo veel mee versieren.Een simpel etiketstickertje,bij action ook niet zo duur!

   

      Ook leuk om te doen waren de kaarsenhouders in kalkverf zetten en ze zien er meteen anders uit.Ik had er een aantal gekocht voor de kerst het waren geen oude maar hoogglans ziverkleurige en helemaal niet leuk in de boom en zeker niet in combinatie met de brocanteversie!Dus een likje verf en ze zijn weer hip!Zakje en anders spulletjes zijn van ODETTA afkomstig.Nogmaals bedankt he’ meid!

Volgend postje zal ik de HOEDENDOZEN in de winkel zetten met waarschijnlijk ook HOEDENDOZEN die ik superoud en brocant gemaakt heb.Maar ook daar wil ik een lint bij hebben en ook daar ben ik druk mee bezig!

Tot de volgende keer en leuk dat je er was!

ANITA.